Last August and September I’ve cycled Kyrgyzstan and Tajikistan. This is a selection from shots taken with my phone. Analogue shots will follow among some other shots from the past year.

 

 

 

26/10/2017 Diary, Kyrgyzstan, Tajikistan

07/01/2017 Diary

De afgelopen dagen ben ik weer helemaal terug bij mezelf gekomen. Ik ben weer thuis bij een goede vriend waar ik mij eigenlijk altijd het meest mezelf voel. Heerlijk rustige dagen van reflectie. Een mooie spiegel die me weer werd voorgehouden op de laatste dagen van het jaar. Een fijne zegening om hier weer te mogen zijn. Hij vertelde me over Mooji waar we de afgelopen dagen de dag mee begonnen zijn en net deze video van keken. Iets wat naadloos aansluit bij gedachten die het afgelopen jaar vaak door mijn hoofd zijn gegaan.
Het was een heel interessant jaar wat me flink heen en weer heeft geschud. Niet al te makkelijk maar wel een jaar waarin ook veel mooie dingen zijn gebeurt en ik veel nieuws en moois heb mogen leren. Fijn om dat hier met Sieger in alle rust te mogen afsluiten.

31/12/2016 Treasures

07/12/2016 Analog, MessLife

29/11/2016 Analog, Diary, Leipzig, MessLife

23/11/2016 Analog, Diary, Leipzig, MessLife

30/10/2016 Analog, Warmshowers

21/10/2016 Analog, Diary, Leipzig, MessLife

11/10/2016 Analog, Beekeeping, Diary, Leipzig

At the start of this year when I entered the world of beekeeping my body had to get used to it. And this was not even the worst of the stings I received. The one next to my eye made me look like I was punched in the face big time. It’s been a wonderful experience so far and with the little magic creatures slowly going in to hibernation it will be the time where I’ll plan to read a lot to prepare myself for the next spring. There’s so many ways of beekeeping and I’m still searching for the most natural and therefor most bee friendly way of keeping them. Or I’d rather say, hosting them. They are not mine, they are free beings. I just help them out. Like I don’t say it is my honey or my wax. Yes I took it from them but from that moment on it’ll never be mine. I’ll always be thankful for using their produce that came out of so much hard work.

04/09/2016 Analog, Beekeeping, Diary, Leipzig

More here

05/07/2016 Treasures

Immer wenn ich Kurier fahre krieg ich Ohwurm. Die letzte Woche war fast immer True Believers von Bouncing Souls. Ein Song die ich vielleicht schon 15 Jahre kenne. War eigentlich niemals ne Fan von dieser band aber dieser Song greift mir immer wieder. Ein Text die es richtig trefft! Eigentlich ist mir die Musik hier gerade egal.

I’ve met some people along the way,
Some of them split some of them stay,
Some of them walk some walk on by,
I’ve got a few friends I’ll love till I die
From all of these people I try to learn,
Some of them shine some of them burn,
Some of them rise some of them fall,
For good or bad I’ve known them all

We live our life in our own way,
Never really listened to what they say,
The kind of faith that doesn’t fade away
We are the true believers
We are the true believers

Well you can fight or you can run,
Hide under a rock till the war is won,
Play it safe and don’t make a sound,
But not us we won’t back down
True believers all the way,
You and I…

We live our life in our own way,
Never really listened to what they say,
The kind of faith that doesn’t fade away
We are the true believers
We are the true believers
True believers

19/06/2016 Treasures

bij3

Whow! Alles gaat in eens veel sneller! Gister heb ik twee bijenvolken van Tobias gekregen. Hij zei me een tijd terug dat als ik het echt wil leren ik twee bijenvolken moet nemen. Daarna vroeg ik hem dus of hij me kon helpen die te krijgen. En zo geschiede, gister kreeg ik van hem twee volken met kasten in ruil voor de hulp die ik hem geef. Eigenlijk n beetje vreemd aangezien ik het meer zie als dat hij mij helpt, ik wil het leren. Maar blijkbaar helpen we elkaar. Ze staan sinds gister op een mooie volkstuin hier om de hoek van mijn huis. En ja, de komende tijd blijven we dus nog even in Leipzig wonen.

bij2

bij1

26/05/2016 Beekeeping, Diary, Leipzig

Since the first day I rode a cargo bike I’ve been dreaming of my own. Now the time came I got myself an Omnium. Though I still have to get used this machine is mine I’m really happy I’m rolling the streets of Leipzig with it.

31/03/2016 MessLife

19/01/2016 Analog, Argentinië, Diary

15/01/2016 Analog, Argentinië, Diary

11/01/2016 Analog, Argentinië, Diary

08/01/2016 Analog, Argentinië, Diary

05/01/2016 Analog, Argentinië, Diary

2015 is op haar einde gekomen en hoewel het eigenlijk maar een hulpmiddel is, die kalender, bracht het toch ook weer bij mij gedachten en gevoelens naar boven. Aan het begin van 2015 schreef ik al kort hier iets over. Dat eigenlijk elke dag, elk moment een nieuw begin is en als je goede voornemens wil maken je dat elke dag kan en zou moeten doen. Als je iets wil veranderen doe dat nu, niet morgen. Morgen is altijd morgen, het enige moment wat telt, bestaat, is nu. Een gedachten die me al jaren bezig houd is kerst waarin bij velen verwacht wordt dat het gezellig en liefdevol is. Dat ligt er dan soms zo dik bovenop dat het geforceerd is en dus niet meer echt. Liefde is vrijheid, iets wat spontaan gebeurd en niet bestaat als het geforceerd wordt. Maar is dat dan alleen bij kerst, of gewoon de rest van het jaar ook zo? Misschien is het bij kerst wat duidelijker omdat de verwachting dan wat groter is. In haar essentie is kerst een heel mooi feest maar ook hier weer net als die goede voornemens zou je die vrede en dus liefde voor elkaar niet alleen met die dagen moeten delen.

Maar toch, het was weer een mooi jaar waarin ik veel nieuws heb gezien, heel veel heb geleerd en moois ben tegen gekomen. Die reis is eigenlijk nog steeds in volle gang en ik vraag me af of ze ooit nog zal stoppen. Zelfs nu ik weer op een vaste plek ben gebeuren er elke dag weer nieuwe dingen. Ik was in Zuid Amerika en woon nu in Leipzig, ben weer werkzaam als fietskoerier. Soms voelt dit ook deels weer als terug bij waar ik hier voor was. Maar als je verandering wil in je leven ben jij de enige die dat kan veroorzaken. Als je je daar voor open stelt en dus van bewust bent komt die verandering vanzelf. Soms merk je dat al gelijk, soms gaat daar tijd over voor je inziet dat het geen wat je graag wilde al gebeurd is.
Bij eigenlijk alles wat ik doe ben ik bewust bezig met met hoe ik op een positieve liefdevolle manier iets bij kan dragen aan deze mooie wereld. Vanuit die gedachten komen handelingen voort. Die uiteindelijk dan een gewoonte worden en voor mij misschien niet eens meer opvallen maar wel een, naar mijn idee, betere en bewustere handeling zijn voor deze wereld. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze zo’n verandering in hun leven lastig vinden of groot. Het moet geen obstakel zijn, dan eist het te veel energie en aandacht op. De dingen die ik verander in mijn leven zijn vaak kleine dingen die dus uiteindelijk een gewoonte worden. Daarna kan je een nieuwe verandering toepassen tot ie weer gewoonte wordt. Of hem niet doorvoeren omdat het niet werkt of bij je past. Maar ook die dingen die gewoonte worden zijn van belang om daar over te blijven denken. Zodra iets echt een gewoonte wordt kan het best zijn dat dat na een bepaalde tijd niet meer je antwoord is op de vraag die je ooit stelde. Reflecteren, vragen stelen, aan jezelf of een ander is nooit verkeerd.
De kerngedachte die hier eigenlijk steeds weer terug komt is, handel ik uit liefde? Iets waar ik eigenlijk steeds meer over leer. Voor mijn gevoel is dat het belangrijkste wat er op deze wereld is maar niet altijd goed begrepen wordt.
Liefde is iets oneindig, ze kent geen grenzen. Het is volledige vrijheid. Het is onuitputbaar en iets wat eigenlijk niet weg kan zijn of stoppen. Liefde deelt en inspireert. Liefde is volledige aandacht. Ze voedt je geest maar ook je lichaam. Maar vooral, de liefde neemt niet. En dan is alles waar je je lichaam en geest mee voedt (voedsel, rust, beweging, informatie) ook weer voeding voor die liefde.

(Deze gedachten kwamen in de afgelopen dagen vlak voor kerst tot vandaag dat ik het publiceer tot stand. Ze zijn deels persoonlijk en opgeschreven voor verheldering en voelen daardoor niet volledig maar toch wil ik het graag delen. Om eventueel inspireren of reflectie van anderen.)

02/01/2016 Diary

1 2 3 12